Днешният доста натоварен ден ми напомни нещо изключително важно – Внимавай какви думи използваш!

На събитието за Световно образование се срещнах с човек, който безкрайно уважавам и който е много по-опитен и мъдър от мен. В нашия разговор забелязах една дума, която по мое мнение най-вероятно пречи на много хора без да го осъзнават. Думата е „ТРУДНО“.

Да запиша 160 епизода на Свръхчовекът не беше трудно. Беше лесно. Беше приятно и мина като миг. Да ходя на тренировки сутрин, да ставам рано, да пиша всеки ден не е трудно. То е необходимо и искам да го правя. По всякакъв начин избягвам следните думи: „трудно“, „проблем“, „трябва“. Като ми е „трудно“ се старая да си спомня защо го ИСКАМ. Думата „проблем“, разбира се, се заменя с „предизвикателство“, а думата „трябва“ – с „препоръчително е“, „искам“, „вярвам, че“.

„Change your words to change your world!“
~ Andrea Gardner – Писател

Все още не можем да определим какво са мислите [Мислите са форми, образувани в съзнанието, не възприети чрез сетивата.], а за мен думите са нещо като материализиране на „магията на мислите“. Старая се много внимателно да отсявам мислите, които ми харесват от тези, които никак не ми харесват. С думите съм още по-внимателен. Не очаквам да съм вдъхновяващ за хората докато вътрешно водя силно негативен диалог със себе си и имам отрицателно мислене по каквато и да е тема. Например: Вярвам, че правя най-доброто, на което съм способен. Вярвам, че нещата (всички, с които се занимавам) могат да се случват с лекота и без напрежение или огромни усилия. Вярвам, че спокойствието, а не драмата създава качествени взаимоотношения. Мога да продължавам доста.

Та, ти следиш ли мислите, които минават през главата ти? А думите, които изричаш. Ако се наричаш дебел или стар, как реагира съзнанието ти на това? Ако винаги водиш вътрешния си диалог сякаш си най-големия си критик ще бъдеш ли щастлив? Помисли за това. Проследи процеса и не спирай да опознаваш себе си.


Подкрепи Свръхчовекът и стани част от нашето Свръхчовешко общество ☞

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *