Има една мисъл, която ме кара да скачам от леглото сутрин, без значение колко рано е. Мисълта е:

If you SNOOZE, you LOSE!

Буквално! На английски език! Тази сутрин, отново, което ме накара да напиша и тази статия.

Замислих се за начините да се самомотивираш. “Ако станеш сега, ще сбъднеш по-бързо мечтите си.” Прекалено ми е абстрактно. Няма конкретика. “Ако станеш сега, ще .. какво?” По-добре да си поспя. Не виждам как ранното ставане ще ми помогне по какъвто и да е начин.

Истината е, че едно ранно ставане няма да промени нищо. Обаче само за една година това са 360 * 3 часа = 1000+ часа за писане на статии, подготвяне на епизоди, медитация, четене на книги. 1000+ часа годишно време за мен. Без телефони, Messenger, Facebook & Instagram.

за-хазарта

Хазартът е перфектният пример за начина, по който нашите глави мислят на едно много по-примитовно ниво. Сигурно знаеш какви са правилата на покера. Събира се ВХОД, в който всеки участва спрямо договорените условия. Когато ВХОДЪТ се събере в центъра на масата, на когото принадлежи той, според теб? Според твоя мозък – това са си твоите пари. Обаче истината е, че тези чипове вече не принадлежат на никого. Точно в това е “магията”. Ние си мислим, че са наши, което е и целта на играта – да се борим, за да си ги върнем, защото може да ги загубим.

“Да не загубиш нещо твое е много по-мотивиращо от това да спечелиш нещо, което нямаш идея как изглежда.”
~Г.
Понякога е невъзможно да си тръгнеш, да спреш, защото там, пред теб са “твоите” пари. Бившите ти пари. И това прави загубата още по-голяма, и това превръща хазарта в “наркотик”.

Ако искаш да предизвикаш себе си да направиш нещо, което ти е трудно, потърси загубата и я облечи в думи. Хвани се на бас с най-добрия си приятел, че ще му дадеш 100 лв, ако не свалиш 10 кг за три месеца и всяка сутрин, когато ти е трудно да станеш за тренировка или за бягане, си напомняй следното: “Искаш ли да загубиш 100 лв?” Загубата трябва да е реална. 10 лв няма да сработят. Спрямо възможностите ти можеш да прецениш каква да е сумата. Изследвай себе си и провери дали и как това работи за теб. При мен работи безотказно: IF I SNOOZE, I LOSE!
телефонна-аларма

Ти решаваш!

Ако искаш да ми зададеш въпрос, моля, коментирай под статията.

Вземи си идея! Адаптирай я! Действай!

Искаш да станеш част от Свръхчовешко общество, където да черпиш опит, знания и вдъхновение?

Искаш да получаваш по имейл ексклузивни интервюта и полезни съвети от гостите на подкаста?

Абонирай се и получи достъп до РЕГИСТЪРА - база данни с книги и полезни ресурси!

Не пропускай ексклузивни блиц-интервюта с гости от подкаста и топ прозрения от изминалия месец!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *