Прехвърляйки интересните книги, които съм чел в последните години, попаднах на една наистина специална. Тя ми беше подарена от Velizar V – мой гост още в #ЕПИЗОД021 и мой близък приятел. Нейното заглавие е Launch, а авторът е Jeff Walker.

Книгата говори за процеса на Jeff Walker за създаване на продукти – курсове, услуги. Обаче е изпълнена с неговите гледни точки по теми като Lifestyle, конкуренция, визия, Стивън Кови, Дан Съливан, фокуса като недосигащ ресурс, за магическата дума “НЕ” и още много, много интересни (за мен поне) неща.

Избрал съм три, за които искам да споделя:

  • Създай собствени правила в това, което правиш!

Скрииншот на откъс о книгата Launch

Когато чета книги, винаги “пречупвам” информацията през Свръхчовекът, през Live to Lift или през личните си преживявания, знания и умения. В контекста на подкаста – аз не развивам проекта така, както другите го правят. Търся своя собствен начин всеки ден. Не каня хора, които не харесвам. Нито пък давам зор на тези, които харесвам да дойдат днес, утре или в точно конкретен ден. Дори и комуникацията ни е с цел Win-win. Никой няма да дойде да говори с желание и кеф, ако съм му скъсал нервите по телефона или с няколко досадни имейла.

  • Визия – Най-лесният начин да я създадеш!

Скрийншот от книгата Launch за визията

Естествено, че са намесени въпроси! Няма да ми писне да го повтарям, че:

“Качеството на въпросите, които си задаваш определя качеството на живота, който живееш!”
~ Тони Робинс

Скрийншот от книгата Launch за въпросите

Ако искаш, вземи един лист след като приключиш със статията и тествай! 😉 Излишно е да ти казвам, че знам точно каква кола искам да карам, колкото точно пари искам да изкарвам месечно и как искам да изглеждам физически и психически. Не за друго – просто съм отговарял на тези въпроси!

  • Не се смазвай от работа!

Скрийншот от книгата Launch

Интересно е, че Джо Полиш е човек, на който искам да приличам. Възхищавам му се. Разговорите му с Дан Съливан в 10x Talk са нещо безценно и нямам търпение да се срещна и с него, след като вече се срещнах и поговорих с Дан в Лондон миналата година.

Какво пише в този Screenshot – “Работи умно, а не повече и поддържай тялото и ума си постоянно!” Аз не работя денонощно по Свръхчовекът. Моят основен фокус е съдържанието, което ще запиша да бъде най-доброто възможно.

Препоръчвам тази книга и препоръчвам да се чете с ясното съзнание, че е написана за пускане на продукти на американския пазар. Това не значи, че не можеш да адаптираш нещата, които четеш и да ги тестваш у нас, ако развиваш онлайн бизнес. Даже ще се радвам, ако го направиш да ми пишеш с резултатите.


Подкрепи Свръхчовекът и стани част от нашето Свръхчовешко общество ☞

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *