Работя си днес вкъщи и слушам ето това: https://www.mixcloud.com/radoslavradoev/eliros-dark-floating-sessions-may/

Замислям се, че Radoslav Radoev ‘Soulplay’, авторът на микса, е човек, за който съм говорил малко и вероятно, крайно недостатъчно, за да разберете колко важна в действителност е неговата роля в Свръхчовекът.

Днешната ми статия ще е отделена изцяло на нашето приятелство и всичко, което той прави и в което влага сърцето си

Souplay on the decks!

Back in the days, най-вероятно около 2003/2004/2005, се запознах с един от най-големите фенове на DJ Tiesto в България: Добри, по-известен като TrAnCeFeR. След това си бях поръчал една шапка с логото на Nyana – тогавашният албум на DJ Tiesto.

На срещата Добри дойде с Радо. Сигурно сме се запознали, но може и да не сме, защото аз съм много добър физиономист и просто съм го запомнил.
Години по-късно, започвайки да работя, започнах и да посещавам повече транс партита, а след Armin van Buuren на Cacao Beach през 2010г. сякаш българската сцена възкръсна за електронна музика от любимия ми вид – еуфорична, вокална, приятна и лека за слушане. Самият Радо организираше някои парти, на които пускаше музика.
Явно на или след едно от партитата през 2012г. сме станали и приятели във Фейсбук.

След A state of trance 600, който се проведе в София навръх 8 Март 2013г., самата фен-база се окрупни и партитата зачестиха. Вили и Лили създадоха Tranc3motion – crowd-funded организация, която канеше известни Trance DJs и така от 1-2 партита годишно, изведнъж в България през месец-два имаше силно парти. Парти, на което Радо в повечето случаи или подгряваше или закриваше или и двете.

Повечето ни срещи са били в контекста на музиката, но след като влязах във форма с помощта на Live to Lift през 2014г., започнахме да общуваме доста повече и добавихме темата “фитнес”

През 2015г. даже ми записа специален Workout mix, на който дълго време тренирах и който споделям с всички. Ето го тук: https://www.mixcloud.com/radoslavradoev/soulplay-workout-mix-06122015/

Когато ми дойде идеята да правя собствен подкаст през 2016г., Радо беше първият и единствен човек, за който се сетих. В типичен стил, без изобщо да съм наясно с това, което се очаква от мен му се обадих, споделих идеята и помолих за помощ. Той веднага откликна и си направихме една среща, в комбинация с тренировка, след която той ми помогна да си подготвя iPad-а с един безплатен софтуер, който настроихме за запис. Уговорката беше – записвам и качвам материалчето в Shared drive, където той го взима и монтира.

Това беше дни преди да запиша #ЕПИЗОД001, който доста поизмъчи Радо, защото нито дикцията ми беше ОК, нито имах какъвто и да е опит. С течение на времето, работата на Радо по рязане, чистене и други фокуси, предизвикани от моята липса на компетентност намаляха, но всеки един епизод в тези 1000+ дни, които са изминали от началото до днес са създадени от него. Безвъзмездно.

Две години по-късно, Радо написа това: ЛИНК към целия пост <3

1. Защо да продължите да правите това, което обичате и ви бива в него?
2. Защо да помагате на другите?

1. Много просто. Това сте вие, това ви е призвано да бъдете. Не позволявайте на другите да ви казват, че не ставате, че има по-добри, че не струвате.

2. Понякога е хубаво да помагаме дори да не виждаме смисъл от това. Дори да не виждаме моментална полза. Просто, ако на вас не коства много, правете го.

Давам пример. Преди година и половина ме потърси моя приятел Georgi Nenov. Разказа ми, че иска да прави подкаст “Свръхчовекът с Георги Ненов”. Искаше да му помагам с аудио-обработката за всеки епизод всяка седмица. Дали можех да му откажа? Да му кажа, че е луд? Че няма да успее? Защо да го правя? Той вярваше в това, а аз съм добър с аудиото. Друго не ми трябваше. Дали ми плаща? Не, не в парите е удоволствието, а да помогнеш чрез нещото, в което те бива. Дали съм очаквал отплата по друг начин? Честно казано не, но се случи…

Година по-късно, когато напуснах Ефбет споделих на Георги, че съм без работа. За около 24 часа той ми уреди около 10 срещи с велики хора. Един от тях беше Ivan Tsukev – управител на най-големия портал за софтуерни онлайн обучения в България – Aula.BG. След около две седмици, аз започнах работа там с хиляди перспективи за развитие. Вдъхновяващо място, с вдъхновяващи хора. Там, където чрез уменията и опита си мога да помогна на хиляди да разберат за Аула. Да спрат да се борят с компютрите си, превръщайки ги в оръжия за тяхната бъдеща реализация. Същевременно печеля доста добри пари, мхм 🙂 .

А всъщност просто отделях по 20 минути за да помогна на Георги за неговата мечта.

Никое добро не остава невъзнаградено!
Може да отнеме време, но то идва.

А можех да мрънкам и да се откажа от всичко и всеки заради малко кофти опит.

“Givers gain.”

Сигурно сте чели или чули, че за да си запазя фокуса в контекста на подкаста, записването на един епизод всяка седмица е THE ONE THING за мен (От книгата на Гари Келър – Единственото нещо или на английски – The ONE Thing). Това е свързано с моите усилия в проекта, обаче неговата помощ е THE ONE THING след като вече записът е направен. Т.е. ЕДИНСТВЕНОТО НЕЩО на второ ниво – монтаж (интро/аутро) и продуциране. За да го опиша в цифри – записът е 20% от работата по проекта, която прави 80% от епизода – Правило на Парето. Продуцирането на вече записаното е 20% от остатъка – т.е. 80% + 20%*80 = 96%. И ето как СВРЪХЧОВЕКЪТ достига до вас всяка седмица.
Радо е първият човек (след Неда), който повярва в идеята. Радо е незаменим и безценен. Радо буквално ми помогна да сбъдна мечтата си и да помагам на теб и на другите слушатели. За мен Радо е СВРЪХЧОВЕК! <3 Благодаря ти, Радо! Нямаше да съм човека, който съм, ако не беше повярвал в мен и в моята идея! <3

Ден #112 – Check! Пропуснати статии – Ден #64 и Ден #89!

Последните 3 статии:

Ден 109 – Щастлив или Прав?
Ден 110 – Идентичност и ценности – пътят към промяната
Ден 111 – Учебникът: 7-те навика на високоефективните хора

 

Вземи си идея! Адаптирай я! Действай!


Подкрепи Свръхчовекът и стани част от нашето Свръхчовешко общество ☞

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *