„Подкрепата на приятелите ти е хем морков, хем пръчка.“ Г.

Преди 1 година, в последните си дни в Lufthansa Technik Hamburg, създадох Patreon страницата на Свръхчовекът. Към днешна дата има 43 души, които инвестират в проекта. А последният е наистина специален. Вчера най-добрият ми приятел стана Patreon. Трудно е да разкажа в 1-2 странички историята на едно 19-годишно приятелство, обаче това негово действие ме накара да се почувствам някак специално и различно и избрах днес да пиша именно за това.

Вчера, когато той направи своето дарение, осъзнах, че е видял потенциала на моя първи собствен проект. Това ме изпълни с благодарност и щастие. Също така, осъзнах и отговорността, която поемам пред него, да давам повече от себе си, времето си, енергията си, за да го убеждавам ежедневно с действията си, че е взел правилното решение. Не се сещам за по-подходяща за мен мотивация да давам винаги 100% от себе си от прекия достъп на най-добрия ми приятел до „кухнята“ на проекта. Чувствам се страхотно!

Какво се случва, когато някой подкрепи проекта?

Първото и най-важно нещо е, че след като видя в georgi@thesuperhumanpodcast.net имейл, който започва така (виж снимката), започвам да подскачам из стаята от радост!

New Patreon - Great feeling!

След това добавям човека в тайна група, в която споделяме всякакви полезни ресурси, обсъждаме епизодите и развитието на проекта и общуваме помежду си. Това е една група с мотивирани, отговорни и прогресивни млади хора, подкрепящи Свръхчовекът. Освен мен и тях, в групата са и хората от моя екип – Неда, Радо, Анелия и Ана Mария, които безвъзмездно помагат на проекта от месеци, а някои – от години.

В момента, в който в групата се съберат 100 души, съм планирал да направя събитие. То ще включва работилница на тема, която ще изберем с анкета в тайната група с един от гостите в подкаста, както и запомнящ се купон. Все пак искам да отпразнуваме заедно осъществяването на първата Patreon цел!

Какво следва?

Следващата цел е подкастът да стане стабилен и самоосигуряващ се бизнес, за да разказва все повече, все по-интересно и качествено историите на истински хора, които са постигнали успех в това, което обичат, защото няма нищо по-вдъхновяващо от личния пример. Проектът (следващ особеностите на моя характер) поема нов курс [към следващата цел] на базата на точката, до която е стигнал и когато пред него има предизвикателство или възможност.

Вместо заключение

Да се върнем на темата на вчерашната статия, а именно куража. Ако нямах куража да създам Patreon страница, сега нямаше да има 43 души, които подкрепят Свръхчовекът. Колкото повече се увеличава това число, толкова по-благодарен се чувствам към себе си, че започнах своя собствен подкаст преди почти 3 години, без страх.

Знаеш, че избягвам да давам съвети. Обаче, няма как по друг начин да подчертая важността на действието, на началото, на първата крачка. Затова ти казвам: Действай смело! Действието ме доведе до тук, а кой знае какво предстои…

“A journey of a thousand miles begins with a single step.” Chinese Proverb

Ден #7 – Check!

 

 

Последните 3 статии:

Ден #4 – Не прекъсвай редицата!
Ден #5 – Постоянството е ключът!
Ден #6 – Куражът е нечестно предимство!


Подкрепи Свръхчовекът и стани част от нашето Свръхчовешко общество ☞

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *