Спомням си първата книга, която ми “изпрати” концепцията за самодостатъчността и здравословния егоизъм в главата като нещо реално, истинско и важно. “Трите въпроса” на Букай – Кой съм аз? На къде отивам? С кого? Най-важният въпрос е този, с който започва всичко – КОЙ СЪМ АЗ? За какво живея? Какво мога? Какво искам? Кои неща ме правят щастлив?

Как научих този урок? Научих го, когато чичо Гошо почука на вратата. Мамка му, бях само на 27! Защо чичо Гошо почука на вратата?

Причина №1 – Стресът

Краят на 2012г. и началото на 2013г. бяха най-скапаният период в живота ми. Абсолютна криза! Безработен. С никакви изгледи за качествена работа. С отказ от кол-центъра на Хонда в IBM, защото съм … Overqualified … тотално бях сдухал! Добре, че беше Лили (приятелката ми в този момент) и моите приятели, които ми помогнаха да си намеря работа и Май 2013г. да започна в Луфтханза. Започна едно връщане на пари, съшиване на живота ми с малко повече увереност и позитивизъм. Та, само за година бях качил 10 кг. Недобре. Нито се чувствах добре, нито изглеждах добре. Добре, че поне съм синеок.

Септември 2013г. във фитнес “Академик” на стадион “Академик” се запознах с Лазар, защото Лили беше тренирала с него преди това и ми го препоръча. Отидох на срещата, а се върнах друг човек. Нов.

Веднагически спрях бири, картофи, хляб, мазно, пържено.. Буквално за няколко месеца се погрижих за себе си. Погрижих се за здравето си, а от там резултатите бяха: супер много енергия, по-добро настроение, увеличено самочувствие, увереност, нова среда, позитивно мислене, нови идеи, стаж в Live to Lift, Неда и #СВРЪХЧОВЕКЪТ. Сега съм партньор на Лазар и създател и водещ на един от най-вдъхновяващите подкасти в България. Буквално ежедневно помагам на хората у нас да променят живота си към по-добро.

Да поставяш себе си – здравето си, спокойствието си, щастието си в центъра на живота си и да “нареждаш” ходовете си според тях е фундамент. Ти си главният герой в собствения ти филм наречен “Живот”. Аз съм главният герой в моя живот. Знам кои са нещата, които искам и се боря за тях. Знам, че съм щастлив и само така мога да дам щастие на Неда и на близките си. Включително, и на теб и другите слушатели! Ако бях парцал, щях ли да искам да правя подкаст вместо да гледам телевизия по цял ден. Ако бях смазан от негавитизъм и огромен бирен корем, щях ли да бъда вдъхновяващ пример за човек, който се бори за мечтите си и разказва историите на други като мен, луди, смахнати до безобразие. Чак успешни в следствие на това. Свръхчовеци!

Нищо от това, което съм днес нямаше да го има, ако преди 6 години, след срещата си с Лазар си бях казал: “Утре започвам!” или “От понеделник започвам!” или .. “От Нова година съм аз..”

Започни преди да си готов!
~Steven Pressfield

Животът НЯМА фалстарт. Тичай СМЕЛО напред без да искаш позволение и одобрение

Има ли нещо, за което се чудиш дали да го направиш или да не? Имаш ли си някаква идея, цел, мечта, която се спотайва завита под няколко стотици “Няма как да стане” … Изрови я!

Ден #84 – Check! Пропуснати статии – Ден #64!

Последните 3 статии:

Ден 81 – Какво правихме, когато нямаше интернет?
Ден 82 – Когато не знаеш от къде да започнеш…
Ден 83 – Моят най-добър учител

 

Вземи си идея! Адаптирай я! Действай!


Подкрепи Свръхчовекът и стани част от нашето Свръхчовешко общество ☞

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *