Утре ще се отправя към една заслужена почивка. Доста по-уморен съм отколкото ми се иска и нямам търпение да опъна хамака и да си отворя книжката в приятна компания.

Това, обаче не е фокусът на тази статия. Фокусът е: Какво научих от липсата на почивка?

  1. Почивката е необходимо условие за продуктивност. Колкото и да ми се иска да „скъся“ разстоянието между мястото, на което се намирам и там, където искам да бъда. В противен случай се чувствам постоянно уморен. Не мога да се наспя, без значение колко рано си лягам. След завръщането от Гърция ще обявя сряда за официален почивен ден в календара си.
  2. Научих, че единственият пряк път към осъществяването на някаква цел е … фокусът! Фокусът е единственото нещо, което може да ти помогне да не правиш нищо, което не те води натам, накъдето искаш.
  3. Физическите активности са много по-лесни за спазване от интелектуалните и емоционалните. Да ходя на BJJ три пъти седмично си беше като да си мия зъбите. След 2-3 месеца тренировки дисциплината не ти позволява да не отидеш. Единственият път, в който не отидох на сутрешната тренировка беше заради това, че си бях легнал прекалено късно, подготвяйки една презентация за VMWare.
  4. Установих, че една регулярна среща с човек със сходни цели, различни умения и знания може да ми помогне да съм по-мотивиран и да ставам по-успешен по-бързо. Средата е важна. Знаеш, че тя е твоята (както и моята) най-голяма стойност. Използвай това знание!

В края на месеца се очакват страхотни изненади, свързани с проекта. Всичките изненади са в резултат на много уроци и най-вече на много кураж. Кураж да напусна работата си. Кураж да правя неща, които не познавам и да се уча в процеса. Кураж да опознавам себе си. Дори и местенцата към които не искам да се връщам. Не искам, но е нужно. За това го правя.

Почивката е необходимо условие за продуктивност.
~ Георги Ненов – Създател и водещ на Свръхчовекът

Вземи си идея! Адаптирай я! Действай!


Подкрепи Свръхчовекът и стани част от нашето Свръхчовешко общество ☞

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *