Винаги съм подходждал със 100% доверие към хората (освен, ако нямам информация, предшестваща запознанството) още от първата ни среща. Това ми е позволило да не имам леки и искрени отношения с тях. Не допускам, че някой иска да ме използва, да ме прецака, да ме излъже, да ми открадне знанията, бизнеса, жената, кучето, котката, рибките. Този подход ми е помогнал да създам прекрасни приятелства. Този подход ежедневно ми помага да създавам качествени контакти и връзки със свръхчовеците, които срещам.

И все пак …

Да, по пътя имаше грешки. Още в гимназията разбрах, че има хора, които бъркат добрината с наивност… И още в гимназията разбрах, че някои от тях се възползват от това. Благодарение на тях научих уроците по ефективния начин – преминавайки през тях!

Кой е виновен?

Естествено, че не са виновни хората, които виждат възможност и се възползват от нея. Ако четеш редовно статиите знаеш, че според мен, ние би следвало да поставяме себе си в центъра на собствения си живот. Разбира се, избягвайки крайностите – едно е да поставяш себе си в центъра, съвсем друго – да си мислиш, че ти си в центъра на живота на всички. Виновен съм си аз. Тези грешки ми донесоха много важни уроци, два от които бих искал да споделя днес:

  • Не лъжи! Тъпо е да лъжеш. Пълниш си главата с неща, които “задължително” трябва да помниш, за да можеш да продължиш лъжата по някакъв адекватен начин. Иначе ще те хванат. Рано или късно ще те хванат така или иначе. Още от ученическите си години имам едно правило:

“Искам всяка вечер, когато си лягам в леглото, да мога да заспя спокойно, че не съм излъгал или измамил някого.”

Естествено, че се налага да имам някаква дипломатичност. Не мога да казвам всичко, което мисля. Въпреки това бих избрал болезнената прямост пред лъжата. В 100 от 100 пъти. Защо? Защото ако съм излъгал, то аз нося отговорност за тази лъжа, за тази постъпка. Няма по-кратък път от 100% доверие до 0% доверие от лъжата. Дори и най-мъничката.

УРОКЪТ: Лъжата е като капка кал в прозрачно чистата вода!

  • Измамник е човек, който толкова силно си вярва, че с лекота убеждава другите също да му вярват.

Този урок беше много болезнен. Останах без работа, без пари. Брутален шит! Само, защото човек, който показваше с думите си, че съм изключително ценен, важен за него и ми сваляше звезди, се възползва от моето доверие. В този случай пак аз си бях виновен.

УРОКЪТ: Съди за хората по техните действия, а не по техните думи!

Този урок важи прекрасно не само за лошите неща, а и за хубавите. Пример: Харесвате определен интересен и привлекателен индивид от противоположения пол. Той ви е казал, че не търси връзка. Дори не пропуска възможност да го напомни.

Въпреки това ви се обажда често, пише ви съобщения и търси поводи да излизате заедно, дали да гледате кино или театър или просто, за да пиете по кафе/чай/бира. Ако се върнем малко по-нагоре и си представим, че този човек поставя себе си в центъра, както трябва да бъде, то е ясно, че той прави нещо, което има за цел да го доближи до дадена цел, а каква може да е неговата цел, инициирайки среща?

Ако помислите над това, лесно ще стигнете до извода, че целта сте вие. Човекът може просто да иска секс и да не знае как да си поиска, може да иска връзка, но да очаква някой да се бори и да се доказва за нея, може да иска да ви продаде възможност да се включите в “ИЗКЛЮЧИТЕЛНА БИЗНЕС ВЪЗМОЖНОСТ” .. 🤣🤣🤣 .. Не бъди наивен!

“Гледай какво правят другите, а не какво говорят!”

Ден #51 – Check!

Ако искаш да ми зададеш въпрос, моля, коментирай под статията.

Подкрепи Свръхчовекът и стани част от нашето Свръхчовешко общество ☞

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *