Неда е много важен човек в моя живот. Моето израстване до голяма степен е свързано с нейното появяване преди 4 години. Това е нещо, за което ще й бъда благодарен завинаги.

12/9 е денят, в който тя празнува своя рожден ден. Спомням си първият й рожден ден след като започнахме да се виждаме. Не знам кой беше по-ентусиазиран – аз или тя. 

Днес беше малко по-различно, защото по невнимание бях дублирал вечерята за рождения й ден със среща на групата на Свръхчовекът. Самото осъзнаване, че съм допуснал такава грешка ме държеше на нокти цял ден. Осъзнавам и дори съм споделял, че валутата, с която се изграждат качествени отношения и връзки се нарича ВНИМАНИЕ. 

Обаче за пореден път осъзнах, че “всичко се случва за наше добро и някой ден ще разберем защо”. Сутринта се видях с Ангел Лазаров от NLP.bg и записахме видео за справяне с трудните ситуации. В него той разказва за 7-те стъпки, които трябва да се случат, от които първата е:

  1. Аз съм ОК и Светът е ОК. 

Именно тази стъпчица ми помогна днес. Реших, че няма да отменям срещи, ще отида в парка по-рано, хората ще дойдат, ще си поговорим и после ще отида на вечеря. Така и стана. Без драма. Без компромиси. Без негативни последствия. 

Истината е, че Светът е ОК. Той не прави нищо, за да ти е гадно. Нито пък някой друг целенасочено ти прави гадно. Погледни себе си отстрани и поеми отговорността! Ако си сбъркал, приеми го. След това помисли какво си научил от тази грешка. Това е урокът днес. 

Вземи си идея! Адаптирай я! Действай!

Искаш да станеш част от Свръхчовешко общество, където да черпиш опит, знания и вдъхновение?

Искаш да получаваш по имейл ексклузивни интервюта и полезни съвети от гостите на подкаста?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *