Има стотици начини да кажеш на един човек, че е важен за теб. С думите си можеш да го омагьосаш и впечатляваш, можеш да го завладяваш и изтезаваш, можеш да постигнеш всичко, което поискаш освен … да изграждаш качествена връзка. Защо? Защото качествените връзки не се градят с думи, а с действия.

А най-важното действие е вниманието!

Вниманието е по-ценно от разходка в мола. Вниманието е по-важно от нова кола. Вниманието докосва повече от “Да, да, и аз те обичам!” Вниманието за връзката е като кислорода за огъня – колкото и да е силен, без него угасва.

Не е нужно да правиш скъпи подаръци на човека, който обичаш. Дай му вниманието си. Слушай го, когато иска да ти разкаже нещо. Гледай го, ако обича да го гледаш. Скролвай с поглед по него, а не по екрана на телефона или таблета. Обещавам ти, че ще си заслужава!
Колкото и да обичаш този човек, ако не му даваш вниманието си, той няма да се чувства важен за теб, дори и да го обсипваш с “Обичам те” и скъпи подаръци от сутрин до здрач. Вниманието не струва пари. То не се купува. То се подарява. От сърце.

Това е валутата на щастието! <3

Ден #69 – Check! Пропуснати статии – Ден #64!

Ако искаш да ми зададеш въпрос, моля, коментирай под статията.

Последните 3 статии:

Ден 66 – Всичко си има цена!
Ден 67 – Как се делят хората?
Ден 68 – Моята най-силна страна е моя най-голяма слабост

Вземи си идея! Адаптирай я! Действай!


Подкрепи Свръхчовекът и стани част от нашето Свръхчовешко общество ☞

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *