Вчерашната статия донесе няколко много силни въпроса от страна на Катя, Пламен и Марин. Ще отговоря на всички супер кратко днес, а по-нататък ще помисля как да пиша по темите, които посочиха.

 1. Катя: „Пиши за уроците, които си научил, осъзнаванията, до които си стигнал, пътя, който си извървял. Хората обичат да четат за личния пример и историите от първо лице. Също, пиши за нещата, които са ти интересни – само така ще ги разкажеш интересно и на нас.“
 2. Отговор за Катето: До сега винаги съм се старал да го правя, но понякога забивам. Благодаря ти за валидацията, че моят прочит на Света е интересен и на вас.
 3. Марин: „За най-интересните мисли от подкаста“
 4. Отговор за Марин: Това е супер идея! Мога да си избирам някакъв момент от някой епизод и да си разсъждавам над него в писмен вид. Благодаря ти! Интересна мисъл от последния епизод, която ми идва на ум е обяснението на Алекс за Command & Control управлението на организациите и масовостта на тази практика. За мен хората ВИНАГИ са били и ВИНАГИ ще бъдат най-ценният ресурс на организациите. Т.е. хората имат нужда от човещина, подкрепа, мотивация, а не от ръжен и тояга.
 5. Пламен: „Би ми било интересно твоята гледна точка примерно за:
  – Рецептата ти за допускане до интервю за работа и съответно за успешното ти представяне.
  – Препоръки от теб за научаване и подобряване на английския език.
  – Твоят начин за оптимизация на работата ти и работната среда.
  – Мнението ти за Теория на конспирациите. Дали понякога не се доближава прекалено много до реалността?!
  – Твоите топ дестинации в България/Света.
  – Разобличаване не някои от митовете, с които си се сблъскал в живота си.“
 6. Отговор за Пламен:
  – Рецептата ми за допускане до интервю е търсене на препоръка от човек, който те познава. А ако това не е вариант, за влагане на усилия в разработване на CV, което ще ти спечели лична среща. На личната среща винаги съм себе си. Хората трябва да изберат мен и аз да избера тях, защото си допадаме като хора (на първо място) и второ – заради уменията и знанията ми.
  – За да подобриш Английския си език е необходимо да го практикуваш. Най-лесно би било със слушане или гледане на предавания изцяло на английски и/или среда, в която се говори единствено на този език. NB: Забрави за притеснението. То пречи. Това е ирационален страх от грешка. Колкото повече грешки правиш, толкова по-бързо ще се учиш. Ето това мога да го гарантирам.
  – Ух, тук няма кратък отговор. Съветът ми е да се обърне внимание на фокуса първо – какво правя и мога ли да сведа нещата, които правя до най-важните (1-2-3, не повече).
  – Мнението ми е, че „контекстът определя верния отговор“. А и не е задължително да бързаме да вземем страна. – В България – за почивка са Родопите, най-специалното място, на което съм бил са Белоградчишките скали, най-необичайното място, което препоръчвам е Гложенския манастир. Най-впечатляващите две дестинации в Европа, които съм посещавал последните години са Валенсия и Лисабон.
  – Митовете се разобличават с въпроси. С качествени въпроси. Колкото повече качествени въпроси си задаваме, толкова по-малко митове ще позволяваме да определят живота ни. 🙂

Това доста ми допада. Ако имате въпроси, моля, споделяйте ги.


Подкрепи Свръхчовекът и стани част от нашето Свръхчовешко общество ☞

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *