Вчера се видях с мой приятел. Разходихме се в Борисовата за около час. По принцип, имахме уговорка да се видим в началото на седмицата, но в деня, в който той ми се обади, аз му казах, че нямам възможност.

Докато си говорихме той каза: “Стана ми тъпо. Нали се бяхме уговорили.” След което продължи: “Обаче по-късно през деня прочетох статията за границите и тогава разбрах.”

стоп

Бариерата е спусната!

Тази ситуация отлично описва резултатите, когато приоритизираме собствения си живот. Описва случващото се, когато защитаваме нещата, които са ни важни, а едно от тях е именно нашето време. Отговорни сме пред себе си за този избор. Да, има конфликт. Да, за това има комуникация – за да се изкажат двете гледни точки, за да се постигне разбирателство.

Малко по-късно в разговора, моят приятел използва много добър пример, който научил наскоро от разказ на Димитър Бербатов за собствения му абитуриентски бал.

“Не отидох на бала си. Имах тренировка, имах предстоящ мач. Бях концентиран, исках амбицията да продължава да ме води. Има неща, които просто трябва да жертвате. Бал, тренировка, мач. Изобщо не се замислих!”
~ Димитър Бербатов
Футболист

Източник: https://youtu.be/-f3c_adS79U?t=695

Ето това е фокус. Да знаеш кои са нещата, които са важни за теб. Кои са нещата, които ще те придвижат напред.

Ще дам пример със Свръхчовекът. Няма да ми омръзне да повтарям, че най-важното до сега, а и за напред, е това да има нов епизод всеки вторник. 20% от усилието, които носят 80% от резултатите.

Ще дам пример с фитнеса и здравето – физическата тренировка е 20% от усилието, което носи 80% от резултатите.

“The game has its ups and downs, but you can never lose focus of your individual goals and you can’t let yourself be beat because of lack of effort.”
~ Michael Jordan
Basketball player

Колкото повече “режа” от нещата, които не ме движат напред, толкова по-бързо ми се струва, че се приближавам към целите си. Не искам да си отида от този свят с пълен куфар съжаления. (Благодаря на от #ЕПИЗОД136 за тази прекрасна притча!) Искам да знам, че съм дал най-доброто, на което съм бил способен и не съм изгубил целта от поглед нито за миг.

Ако някой ти откаже да се видите, не му се сърди. Обясни му защо е важно за теб да се видите, но не забравяй, че той живее собствения си живот и може да има нещо, което наистина е важно за него в този момент.

“Стремете се първо да разберете, после да бъдете разбрани.”
~ Стивън Кови, Навик №5
Писател

Ден #54 – Check!

Ако искаш да ми зададеш въпрос, моля, коментирай под статията.

Подкрепи Свръхчовекът и стани част от нашето Свръхчовешко общество ☞

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *