Никога не съм си лягал гладен или пък в студена стая. Получил съм възможността да уча чужд език още 6-годишен, възможността да уча в елитно училище и да запиша университет след средното си образование. Родителите ми са осигурили абсолютно всичко необходимо, за да живея нормално, за което съм им изключително благодарен.

Едно от малкото неща, които не са ме научили е “Как работят парите”. И двамата имаха и продължават да имат страхотни кариери на научни работници (баща ми е инженер, а майка ми – минеролог) и са международно признати специалисти в областите си. Обаче са хора, които ходят на работа, за да изкарват пари. Това остава в съзнанието на децата, то очертава техния път, защото родителите са най-важният пример.

Точно преди година напуснах корпоративния свят. За първи път разчитах на своята предприемчивост и натрупани знания и умения, за да създавам доход и то знаейки няколко много важни урока:

  • “Има два начина да изкарваш пари – да разменяш време за пари и да разменяш стойност за пари.” (#ЕПИЗОД001)
  • “Парите са следствие. Никога не са самоцел.”
  • “Потърси ограничаващите вярвания (за парите) в съзнанието си и работи с тях.” Вече писах за това, че е изключително важно да говорим за СЛОНА в стаята.

Трупайки опит със Свръхчочвекът и с Live to Lift, помагайки на стотици хора, започвах да усещам, че правя нещо полезно и просто трябва да измисля правилния начин да го монетизирам – т.е. да го превърна в устойчив бизнес, който да покрива разходите си и да ми позволява да живея спокойно.

Точно тук се сблъсках с най-големия си проблем – Аз не знам как да изкарвам пари. Да усещаш, че нещо е правилно е едно, да го направиш – съвсем друго. Полека-лека животът ме срещаше със ситуации, които ми помагаха да реша именно този проблем. Една от тях силно се е запечатала в съзнанието ми. Сега ще ви я разкажа.

Ако слушате подкаста, знаете, че съм огромен фен на Dan Sullivan и Strategic Coach. Един от Свръхчовешките ми гости, Иван Цукев от #ЕПИЗОД024, ми беше споменал, че в Лондон, точно в средата на май 2018г. ще има Workshop на Дан Съливан. С Ваня Ананиева (#ЕПИЗОД011) се уговорихме да се срещнем там и така, речено-сторено, седяхме на втория ред на събитие, за което години наред съм си мечтал. Самото събитие се провеждаше в най-красивия хотел, в който някога съм влизал The Savoy в Лондон.

По време на самия Workshop на 5 метра от нас, Дан Съливан разказваше своите истории по изключително увлекателен начин. Разбира се, нямаше как да не се снимаме с него. Най-малкото, защото с Ваня се зарекохме да направим така, че и ние да членуваме в тази група.

георги-и-дан-съливан

Аз, Ваня и Дан Съливан – Май 2018г.

Разбира се, излязоха членове на групата, за да разкажат за тяхната трансформация, тяхната промяна. Една от тях беше Никол, която живее във Великобритания и има финансово-консултантски бизнес. След официалната част се приближих към нея и се запознахме. Разказах й какво правя (Свръхчовекът и Live to Lift) и тя ми каза, че има едно-единствено нещо, което е най-важното.

“BRING IN REVENUE”
~ Nikol
Финансов консултант

Това ми направи изключително силно впечатление. Ама как така? Месеци наред си го блъсках в главата.

Дойде септември 2018г. и представянето на книгата на моя приятел и абсолютен #СВРЪХЧОВЕК – Стойне Василев (#ЕПИЗОД009) – Умни пари. Така се случи, че аз трябваше да го представям, а в последствие, той ми подари един екземпляр от нея със специално посвещение.

стойне-василев-книга

Велико посвещение! Благодаря, Бате Тони!

Мислех си, че веднага ще седна да я чета, осъзнавайки, че парите са нещото в този живот, от които разбирам най-малко и искайки да поправя това възможно най-скоро.

“Пътят към Ада е постлан с добри намерения.”

Ако го бях направил, надали щях да пиша тази статия, защото НАМЕРЕНИЕТО и ДЕЙСТВИЕТО са различни неща. Книгата, обаче си седеше и ме чакаше. Неда я започна, започна да си следи личните финанси и да ми разказва части от нея, но сякаш аз не бях готов, не бях узрял, че тази книга ще ми помогне.

Сега, гледайки в перспектива и свързвайки точките разбирам, че съм загубил 8 месеца от живота си, в които съм бил способен да реша проблема, който определям като “камъчето в обувката”.

Днес, 25 май 2019, е време да променя това. Отварям книгата, взимам молива и отвореното си съзнание и започвам да градя знания и умения в темата, която ми създавам най-голям дискомфорт – темата за парите.

Ако ви е интересно, ще ви дръжа в течение и ще споделям уроците, които научавам, четейки и прилагайки.

стойне-василев-умни-пари

Свръхчовешки Умни Пари!

Напомням ви, че с промо-код SUPERHUMAN можете да си купите книгата от Ozone.bg с -10% отстъпка и безплатна доставка, както и всички други книги, които искате и които вече не са намалени.

Към момента (25.05.2019) намалението на книгата е -20%, така че промо-кодът няма да помогне, но е важно да го имате за бъдещи покупки на стойностни и интересни книги.

Ден #53 – Check!

Ако искаш да ми зададеш въпрос, моля, коментирай под статията.

Подкрепи Свръхчовекът и стани част от нашето Свръхчовешко общество ☞

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *