Свръхчовешка победа: Първият офис извън вкъщи

На 16 юни 2016г. ми дойде идеята за Свръхчовекът. На 31 май 2018г. напуснах работа, за да опитам да развия проекта до следващото ниво – устойчив бизнес. На 7 октомври 2019г. Свръхчовекът (т.е. аз проектът, който представлява аз и моят компютър, както и няколко човека, които ми помагат от разстояние) влезе в първия си собствен (но споделен) офис. Така започват приказките. Само, че тази е истинска. 

Когато започвах подкаста си казах: “Ще мине поне година, дори две, преди нещо да се случи.” Обаче никога не съм си и мечтал да има място, на което да се чувствам толкова вдъхновен и фокусиран. 

Сигурно знаеш, че с най-добрия ми приятел, Дани, си правим седмични срещи в понеделник. Обсъждаме някакви цели, които сме имали и сме постигнали през изминалите 7 дни, поставяме си нови и така всяка седмица. Преди две седмици той ми спомена за възможност да вземе офис за себе си и ми представи идеята да е споделен. След като го разгледахме заедно миналата седмица, офисът адски ми хареса и днес (7/10/19г.) се нанесохме. Съседи са ни Успелите, БГ Наука и Proof. Както и разбира се, MOVE.BG, тъй като сградата е тяхна. 

Докато слушах Дан Съливан (Multiplier Mindset Podcast) си бях “откраднал” една идея: “Avoid having an office”. Истината е, че не мога да работя вкъщи. Опитах. Отне ми повече от година, в която получих – 1) няколко месеца абсолютна загуба на време, 2) после работих за фирмата на мои приятели от вкъщи, което буквално изпиваше цялата ми енергия за друго, 3) накрая делегирах тази работа и се фокусирах върху Свръхчовекът и Live to Lift и нещата се понаредиха. Истината е, обаче че когато съм сам работя трудно. На всичко отгоре, когато компютърът е вкъщи, аз не мога да стана от него. Все има нещо за правене, имейли и съобщения за отговаряне, подкасти за слушане и подготвяне, срещи за уговаряне. За нас с Неда не остава почти никакво време. А тази връзка ми е безкрайно важна. Тя е една от причините изобщо да го има Свръхчовекът. Все пак наскоро стана ясно, че самата Неда е “Свръхчовекът” с Георги Ненов. 

Та, вдигни едно малко “Наздраве!” за поредната малка стъпчица напред за Свръхчовекът и знай, че сърдечно ти благодаря, че четеш тези статии, слушаш подкаста и си ангажирал мислите си с нещата, които ти споделям. Вярвам, че това ти позволява да подобряваш живота си – дали чрез примера на Свръхчовеците, дали чрез моя собствен, важното е да допуснеш, да знаеш, да вярваш, че щом някой друг може, то #ИТИМОЖЕШ. <3 

Вземи си идея! Адаптирай я! Действай!

Искаш да станеш част от Свръхчовешко общество, където да черпиш опит, знания и вдъхновение?

Искаш да получаваш по имейл ексклузивни интервюта и полезни съвети от гостите на подкаста?

More Articles for You

178 от 180 – Краят на приключението!

На рождения си ден обещах, че ще напиша 180 статии за 180 дни. Не успях! Провалих се! Истината е, че …

Ден предпоследен…

Предпоследен? Как така? Минаха 6 месеца откакто обещах, че ще пиша всеки ден. И това се случи. Всеки ден, с …

Промяната с Християн Стоилков

Освен всички останали прекрасни неща, които се случиха вчера, взех участие и в едно интервю. Даже с видео. Днес успях …

Днес е денят!

Днес е денят. Денят, който никога не съм чакал и който дойде сам. Денят към който никога не съм се …

Разликата между заетост и продуктивност

В дни като този (както и предишните два) се замислям за всички тези хора, които обикалят офисите, говорейки по телефона …

Кариера в радиото – Старт!

Преди две години, докато бях в Хамбург, моят ментор ми беше дал един списък с дейности, които биха могли да …