Царят на Тройната Корона е от Русе

Знаеш ли какво е Тройната Корона? А знаеш ли какво е Ком – Емине? Е, с най-простички думи – Ком – Емине е 4.5% от Тройната Корона. И то без отровните змии, мечките гризли и големите планински котки. И без пустинята и снежните преспи. Абе, свръхчовешки преход е това. За това всъщност са си три прехода: Тихоокеански Хребетен Път (ТХП), Пътеката в Апалачите “Зеления тунел” (АТ) и Континталната пътека (CDT). 

Днес ми гостува първият българин завършил “Тройната корона” – Петър Ванев от Русе. Още докато го представях в епизода, настръхнах. 12700 км. Пеш. Пеш, с раница на гърба. Да, човешките възможности са неограничени. 

Разбира се, както сигурно се сещаш, бихме рекорда за най-дълъг подкаст в Свръхчовекът. Е, то с такъв гост, нямаше как да е иначе. Всяка от “кратките” версии на преходите – ТХП, АТ, CDT беше поне по 40 минути. Заедно с уроците, разсъжденията и всичко останало. По-интересен обаче е пътят от Хилтън до границата между Мексико и САЩ в щата Калифорния. Мястото, от което започва началото на края на старата версия на Петър. Мясото, на което е поставена първата стъпка. Първата от 6 000 000 стъпки само по време на 5-месечната разходка (+1 ден) до границата на САЩ с Канада. И още няколко пъти по толкова стъпки в Апалачите и по CDT. 

Петър вече е автор на една книга, в която разказва именно за ТХП – “Пътека през огън и лед”. В момента подготвя втора, която ще излезе през номеври 2019г., а пък аз подготвям един от най-запленяващите със смелост, целеустременост и личен пример епизоди в 3-годишната история на подкаста. Този със свръхчовекът Петър Ванев. 

Петър Ванев в Свръхчовекът

Вземи си идея! Адаптирай я! Действай!

Искаш да станеш част от Свръхчовешко общество, където да черпиш опит, знания и вдъхновение?

Искаш да получаваш по имейл ексклузивни интервюта и полезни съвети от гостите на подкаста?

More Articles for You

178 от 180 – Краят на приключението!

На рождения си ден обещах, че ще напиша 180 статии за 180 дни. Не успях! Провалих се! Истината е, че …

Ден предпоследен…

Предпоследен? Как така? Минаха 6 месеца откакто обещах, че ще пиша всеки ден. И това се случи. Всеки ден, с …

Промяната с Християн Стоилков

Освен всички останали прекрасни неща, които се случиха вчера, взех участие и в едно интервю. Даже с видео. Днес успях …

Днес е денят!

Днес е денят. Денят, който никога не съм чакал и който дойде сам. Денят към който никога не съм се …

Разликата между заетост и продуктивност

В дни като този (както и предишните два) се замислям за всички тези хора, които обикалят офисите, говорейки по телефона …

Кариера в радиото – Старт!

Преди две години, докато бях в Хамбург, моят ментор ми беше дал един списък с дейности, които биха могли да …