Вашите въпроси.. отново!

Вчерашната статия донесе няколко много силни въпроса от страна на Катя, Пламен и Марин. Ще отговоря на всички супер кратко днес, а по-нататък ще помисля как да пиша по темите, които посочиха. 

 1. Катя: “Пиши за уроците, които си научил, осъзнаванията, до които си стигнал, пътя, който си извървял. Хората обичат да четат за личния пример и историите от първо лице. Също, пиши за нещата, които са ти интересни – само така ще ги разкажеш интересно и на нас.” 
 2. Отговор за Катето: До сега винаги съм се старал да го правя, но понякога забивам. Благодаря ти за валидацията, че моят прочит на Света е интересен и на вас. 
 3. Марин: “За най-интересните мисли от подкаста”
 4. Отговор за Марин: Това е супер идея! Мога да си избирам някакъв момент от някой епизод и да си разсъждавам над него в писмен вид. Благодаря ти! Интересна мисъл от последния епизод, която ми идва на ум е обяснението на Алекс за Command & Control управлението на организациите и масовостта на тази практика. За мен хората ВИНАГИ са били и ВИНАГИ ще бъдат най-ценният ресурс на организациите. Т.е. хората имат нужда от човещина, подкрепа, мотивация, а не от ръжен и тояга. 
 5. Пламен: “Би ми било интересно твоята гледна точка примерно за:
  – Рецептата ти за допускане до интервю за работа и съответно за успешното ти представяне.
  – Препоръки от теб за научаване и подобряване на английския език.
  – Твоят начин за оптимизация на работата ти и работната среда.
  – Мнението ти за Теория на конспирациите. Дали понякога не се доближава прекалено много до реалността?!
  – Твоите топ дестинации в България/Света.
  – Разобличаване не някои от митовете, с които си се сблъскал в живота си.”
 6. Отговор за Пламен:
  – Рецептата ми за допускане до интервю е търсене на препоръка от човек, който те познава. А ако това не е вариант, за влагане на усилия в разработване на CV, което ще ти спечели лична среща. На личната среща винаги съм себе си. Хората трябва да изберат мен и аз да избера тях, защото си допадаме като хора (на първо място) и второ – заради уменията и знанията ми.
  – За да подобриш Английския си език е необходимо да го практикуваш. Най-лесно би било със слушане или гледане на предавания изцяло на английски и/или среда, в която се говори единствено на този език. NB: Забрави за притеснението. То пречи. Това е ирационален страх от грешка. Колкото повече грешки правиш, толкова по-бързо ще се учиш. Ето това мога да го гарантирам.
  – Ух, тук няма кратък отговор. Съветът ми е да се обърне внимание на фокуса първо – какво правя и мога ли да сведа нещата, които правя до най-важните (1-2-3, не повече).
  – Мнението ми е, че “контекстът определя верния отговор”. А и не е задължително да бързаме да вземем страна. – В България – за почивка са Родопите, най-специалното място, на което съм бил са Белоградчишките скали, най-необичайното място, което препоръчвам е Гложенския манастир. Най-впечатляващите две дестинации в Европа, които съм посещавал последните години са Валенсия и Лисабон.
  – Митовете се разобличават с въпроси. С качествени въпроси. Колкото повече качествени въпроси си задаваме, толкова по-малко митове ще позволяваме да определят живота ни. 🙂

Това доста ми допада. Ако имате въпроси, моля, споделяйте ги. 

 

Вземи си идея! Адаптирай я! Действай!

Искаш да станеш част от Свръхчовешко общество, където да черпиш опит, знания и вдъхновение?

Искаш да получаваш по имейл ексклузивни интервюта и полезни съвети от гостите на подкаста?

More Articles for You

178 от 180 – Краят на приключението!

На рождения си ден обещах, че ще напиша 180 статии за 180 дни. Не успях! Провалих се! Истината е, че …

Ден предпоследен…

Предпоследен? Как така? Минаха 6 месеца откакто обещах, че ще пиша всеки ден. И това се случи. Всеки ден, с …

Промяната с Християн Стоилков

Освен всички останали прекрасни неща, които се случиха вчера, взех участие и в едно интервю. Даже с видео. Днес успях …

Днес е денят!

Днес е денят. Денят, който никога не съм чакал и който дойде сам. Денят към който никога не съм се …

Разликата между заетост и продуктивност

В дни като този (както и предишните два) се замислям за всички тези хора, които обикалят офисите, говорейки по телефона …

Кариера в радиото – Старт!

Преди две години, докато бях в Хамбург, моят ментор ми беше дал един списък с дейности, които биха могли да …

Facebook
Twitter
LinkedIn